Overslaan en naar de inhoud gaan
vue de la Porte de Hal de loin en soirée

Hallepoort Museum

Van de duizenden personen die dagelijks het feeërieke monument passeren, kennen slechts weinigen het bewogen verleden ervan. Deze enige bewaarde Brusselse stadspoort - gelegen op de kleine ring tussen het Louizaplein en het Zuidstation - is meer dan 600 jaar oud en vormt de opvallendste getuige van het middeleeuwse verleden van de stad. Verspreid over vier verdiepingen komt naast het unieke monument zelf tevens de geschiedenis van de stad aan bod. Beklim de 169 treden van de Hallepoort en geniet vanop de top van het gebouw van het mooie panorama op Brussel.

Koop een ticket
Hallepoort gevel

Erfgoed Challenge 2023

De Hallepoort werd recent met een project geselecteerd voor de Erfgoed Challenge 2023, georganiseerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, dat kunstschatten uit het verleden onder de aandacht brengt om betere zorg te bieden.

Zet jij de toortsen van de Hallepoort weer in vuur en vlam? De 17de- en 18de-eeuwse fakkels uit de Hallepoort hebben hoogdringend zorg nodig voor ze in vergetelheid wegdeemsteren. Met jouw stem kan jij de afbladderende vergulding en afgebroken onderdelen doen herstellen.

Stem voor de restauratie van de ambachtstoortsen van de Hallepoort en laat ze...

Lees meer Stem nu

Enquête van het PublieksObservatorium van de FWI

In juni, juli en augustus 2023 verzamelde het PublieksObservatorium van de Federale Wetenschappelijke Instellingen ideeën van bezoekers, buren en ondernemers voor de toekomstige invulling van de Hallepoort. Wat heeft de Hallepoort vandaag te bieden? En hoe zien ze de toekomst van het gebouw?

Ontdek de resultaten van de enquête in het tweetalige document in bijlage.

Resultaten van de enquête