Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoeken

photo d'un enfant habillé en chevalier qui regarde un plan dans la Porte de Hal

Openingsuren

  • Maandag - donderdag: 9u30 - 17u
  • Zaterdag - zondag - feestdagen: 10u - 17u
  • De ticketverkoop eindigt om 16u (laatste toegang met ticket om 16u15). Het Museum sluit om 17u, de expozalen sluiten vanaf 16u45.
  • Op 24 en 31 december sluit het Museum om 15u in plaats van 17u (de kassa sluit om 14u, de expozalen sluiten vanaf 14u45)
  • Gesloten op vrijdag en op 01.01, 01.05, 01.11, 11.11 & 25.12
Koop een ticket

Tarieven

Tickets zijn aan de kassa en online te koop, per tijdslot. Print jouw tickets af of hou ze klaar op jouw mobiel toestel. Toon jouw reductiekaart aan de balie op de dag en het uur van jouw bezoek als je een reductietarief of een gratis ticket hebt besteld (bvb: museumPassmusée).

€7: volwassenen (19-64 jaar)

€5: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.), kaart FED+

3: studenten met geldige studentenkaart (18+), werkzoekenden en begunstigende van het leefloon, personen met een handicap en hun begeleider, Belgisch onderwijzend personeel, stadsgidsen van Brussel

gratis: 0-18 jaar, Vrienden van de KMKG, leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs, personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs, pers op vertoon van een geldige perskaart, Brussels Card, museumPASSmusées, Riebedebie, 365.be, European Disability Card

€30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)

Artikel 27: €1,25

Geen gratis toegang op de eerste woensdagnamiddag van de maand.

Bereikbaarheid

Plaats
Hallepoort
Zuidlaan 150
1000 Brussel

Per trein: Station Brussel-Zuid

Per metro: Lijn 2, 3, 4 en 6 (halte Hallepoort)

Per bus: 48, 134, 136, 137, 365, W - halte Hallepoort

Per tram: 3, 4, 51 - halte Hallepoort

Met de wagen: parking naast de Hallepoort (betalend)

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een Lage-emissiezone (LEZ).  Controleer op lez.brussels of uw voertuig er mag rondrijden als u met de wagen of bestelwagen komt. Voldoet uw voertuig niet aan de toegangscriteria? Dan kan u een dagpas kopen of een beroep doen op de talrijke alternatieven om u in de LEZ te verplaatsen. Indien uw voertuig in het buitenland is ingeschreven, is er een gratis en verplichte registratie nodig om in de LEZ te mogen rondrijden. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanning voor een betere luchtkwaliteit en dus betere gezondheid van alle burgers!

Kaart

Toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit

De lift is enkel toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (op aanvraag bij het onthaal). Het panorama op de stad te zien vanop de weergang van de Hallepoort is jammer genoeg enkel bereikbaar met de trap.

Aarzel niet ons te contacteren per telefoon (02 741 73 02) of per e-mail (reservations@kmkg.be) om zo uw bezoek optimaal voor te bereiden.

Vergeet niet je European Disability Card te tonen.

Tijdens jouw bezoek

  • Lockers staan ter beschikking.
  • Wie het museum bezoekt wordt geacht het huidige reglement te kennen en na te leven.