Overslaan en naar de inhoud gaan

Brussels Renaissance Festival

Instaprondleiding in het kader van het Brussels Renaissance Festival

Het Brussels Renaissance Festival organiseert een reeks evenementen die het Europese erfgoed en de Brusselse geschiedenis ten tijde van de renaissance in de kijker zetten. Het festival belicht uiteraard ook de belangrijke rol van onze hoofdstad binnen deze historische periode. Karel V, de machtigste vorst uit de 16e eeuw, koos destijds voor Brussel als hoofdverblijf. Deze stad, waar hij in 1515 zijn eerste erfenis kreeg, is inmiddels uitgegroeid tot de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen.

Een uitzonderlijk monument

De Hallepoort is een sprookjesachtig monument van ruim 600 jaar oud. Ze is het laatste overblijfsel van de tweede Brusselse stadsomwalling. Vandaag kan je er terecht voor een bezoek in middeleeuwse sfeer en een prachtige collectie kunstwerken bewonderen die vertellen over de geschiedenis van de stad en haar omwallingen. Zo is er onder meer de zogenaamde'Wieg van Keizer Karel', een pronkharnas van aartshertog Albrecht en een prachtige gildebreuk van de haakbusschuttersgilde van Nijvel.

Panorama & VR zicht op het Brussel uit de 16e eeuw

De weergang biedt een prachtig 360° uitzicht op de hedendaagse stad. Door de VR verrekijkers beleef je ook hoe de stad en het omliggende land er in de 16e eeuw uitzagen. Brussel was toen nog een typisch middeleeuwse stad met haar rivier de Zenne, nauwe straatjes en vele kerken, maar ook de Galgenberg en een indrukwekkende omwalling. Het virtueel panorama werd minutieus ontworpen aan de hand van historische kaarten, kadastrale plannen, oude gravures en tekeningen.

Data: zo 19.06 & 3.07.22 om 14:00

Prijs: € 13 / 11

Koop je ticket online. Als er de dag van het bezoek nog plaatsen beschikbaar zijn, zijn die te koop aan de kassa van de Hallepoort.