Overslaan en naar de inhoud gaan

Magical Theatres

01.12.21 04.06.23

visuel de l'exposition Magical Theatres avec titre et dates 1.12.21 - 4.12.22

Tentoonstelling over miniatuurtheaters

Papiertheater, miniatuurtheater, tafeltheater, … ooit was het een bron van vermaak voor jong en oud. Nu is het amper nog gekend. De tentoonstelling 'Magical Theatres' laat de magische wereld van deze kleine theaters met hun kleurrijke decors en papieren acteurs heropleven. De Hallepoort opent de deuren naar een wereld vol verhalen: van de drama’s van Shakespeare tot de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Koop een ticket
Miniatuurtheater Neurenberg, ca. 1830, Beschilderd hout
Miniatuurtheater Neurenberg, ca. 1830, Beschilderd hout

Deze bijna 200 jaar oude kunstwerkjes weerspiegelen de grandeur van de Europese theaterscènes en geven inzicht in de intieme leefwereld van 19de-eeuwse gezinnen. De tentoonstelling presenteert niet alleen afgewerkte theatertjes ,maar ook prachtige, nog niet gesneden, originele papieren prenten om theatertjes te bouwen, en ten slotte ontwerpen van hedendaagse designers.  Enkele virtuele animaties zullen u betoveren.  Jonge bezoekers ontdekken de tentoonstelling samen met de gelaarsde kat, een papieren theaterfiguurtje.

de gelaarsde kat
de gelaarsde kat

De tentoonstelling vindt plaats op de derde verdieping van het Hallepoort Museum. De feeërieke Hallepoort is een overblijfsel van de tweede stadswal van Brussel. De  permanente opstelling vertelt over de tijd dat Brussel een ommuurde stad was en vanaf de weergang kunnen bezoekers genieten van een indrukwekkend panorama. De jaarlijkse tijdelijke tentoonstellingen focussen op de diverse aspecten van het dagelijkse leven van vroeger en nu en putten hiervoor regelmatig uit de verzamelingen Europese etnologie van de Koninklijke Musea voor Kunst & Geschiedenis.

stangpop in de tentoonstelling Magical Theatres
Stangpop, Theater Familie Van Weymeersch, 1828-1864

Het ticket van de tentoonstelling geeft ook toegang tot de vaste collectie, het panorama en de ontdekking van het volledige monument. U krijgt ook een audioguide om de tentoonstelling te volgen. Daarenboven geeft het toegangsticket van “Magical Theatres” de mogelijkheid om een marionettenvoorstelling van het Théâtre Royal de Toone te Brussel tegen reductietarief bij te wonen (zie www.toone.be)!

visuel Magical Theatres

Met de steun van