Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstendag voor Kinderen

Stap in de magische wereld van het papieren miniatuurtheater. Bezoek de expo Magical Theatres met een audiogids op kindermaat & ontdek de Hallepoort. Op elke verdieping van deze middeleeuwse stadspoort (of is het toch een kasteeltje?) valt wat te beleven!

Gezinsdag met inloopateliers, verhalenparcours, familiebar op zolder en een geweldige voorstelling: Diorama.  Voor families met kinderen van 4 t.e.m. 10 jaar.

Doorlopend 10:30 – 16:30

Inloopateliers 

  1. Maak een tunnelboek. Kiezen, kleuren, knippen en kleven: de vier K’s voor een geslaagd 3D-theatertje uit papier!
  2. Maak een mobieltje. Bijvoorbeeld een fabeldier voor boven je bed. Want zeg nu zelf: elke kinderkamer heeft toch een vuurspuwende draak nodig!?
  3. Maak vingerpopjes. 1, 2, 3, 4, 5 vingers maakt 5 schattige vingerpopjes uit vilt! Mama, opa, tante, broer en de hond. En wat dan met oma, zus, papa, de goudvis en Poppejans? 6, 7, 8, 9, 10!
  4. Maak een draaitheater. Eerst ging ik op avontuur en toen kwam ik een beer tegen! En we werden vriend en dan kwam er een wesp en toen … Misschien nog een theekransje en vuurwerk  ofzo? Teken je verhaal en laat de scènes draaien in je eigen mini-papiertheatertje.

Verhalenparcours

De Gelaarsde Kat, Assepoester, of Aladdin: kies je theaterboekje (of kies ze allemaal) en ga op onderzoek in de tentoonstellling Magical Theatres. In elk boekje vind je een leuk verhaal om te lezen, zoekopdrachtjes en een personage om in te kleuren en uit te knippen.  

Familiebar

Kom uitblazen, napraten en plannen maken op zolder en geniet van een hapje en een drankje. Opgelet: tijdens de voorstelling sluit de bar even.

Op inschrijving de dag zelf – Voorstelling Diorama (Hanafubuki) 

Alles begint op een vreemde ochtend, waar er plots geen ronde maar een vierkante zon opkomt!

Hanafubuki speelt een klein pareltje, met het publiek dicht bij hun houten mini-theater. Uit hun theaterkoffer toveren ze abstracte vormen, decors, dieren en personages. Als toeschouwer maak je een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast. Diorama is een kleinood, een klein tafeltheater dat klein en minder klein vervoert in ongebreidelde fantasie!

De voorstelling duurt 30 min. Plaatsen zijn beperkt, daarom kan je je bij aankomst aan het onthaal registeren voor één van de spelmomenten: 10:30 (FR) – 11:30 (NL) – 14:00 (FR) – 15:30 (NL).

 

Praktisch

Zondag 20.11.22 van 10.00 tot 17.00

Tickets: € 0 (0-4) / € 12 (4-12) / € 6 / € 8 / € 10

Info: public@kmkg-mrah.be